MIT XXI. Kongresszusa Zalakaros 2023. május 11-13.

 

 

Kedves Kollégák!

A kimagaslóan sikeres gyulai konferencia után a MIT elnöksége úgy döntött, hogy az idei kongresszust – visszatérve a tavaszi konferenciák gyakorlatához - májusra szervezi, melynek helyszíne a zalai dombok ölelésében elterülő hangulatos üdülőváros Zalakaros lesz. 

A koronavírus pandémia miatti jáványügyi készültségnek tavaly december közepe óta már hivatalosan is vége, új célokat és feladatokat kell kitűznünk, ill. vissza kell térjünk a hagyományos infekciókontroll tevékenységhez, mely a járvány miatt az elmúlt két évben jelentősen háttérbe szorult. 

A kongresszus mindenkori célja az infekciókontrollal kapcsolatos új irányzatok, kutatási eredmények bemutatása, melyben nagy segítségünkre vannak céges támogató partnereink.

Még ennél is fontosabb, hogy megismerjük egymás érdekes eseteit, gyakorlati tapasztalatait, nehézségeit mellyel a mindennapi munka során szembesülnek a kollégák. 

Várjuk a fiatal szakemberek előadásait, posztereit, mert gyorsan változó világunkban nagy szükség van a rugalmasságra, fiatalos lendületre.

A MIT következő konferenciáján örömmel látjuk az infektológia, a mikrobiológia, a gyógyszerészet területén, valamint egyéb határterületeken dolgozó kollégákat is. 


Bízva abban, hogy minél többen találkozunk megint, szeretettel várunk mindenkit!


Dr. Rauth Erika
MIT elnök


Értesítő: https://www.convention.hu/Scripts/vendor/pdf.js/web/viewer.html?file=/Contents/GetFileByGuid/MIT23/f2835dfb-f825-4f66-b2a3-b13485a9b02a?file%3Dconvention_mit23_ertesito_a5.pdf

Regisztráció: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MIT23

KÜLDETÉS ÉS TÖRTÉNET

PROF. DR. LOSONCZY GYÖRGY

(Érsekcsanád, Pest-Pilis-Solt-Kiskun m. 1919. IX. 12. Szeged, 2003. X. 19.) gyógyszerész, orvosdoktor, egyetemi tanár 

A Pázmány Péter Tudományegyetemen 1941-ben gyógyszerészi, 1947-ben orvosdoktori oklevelet szerzett. Közben 1945-1949 között a Gyógyszerészek Jóléti Alapjának elnöke és a Népjóléti Minisztérium Gyógyszerészeti Osztályának vezetője (1945-1947) volt. Az Országos Közegészségügyi Intézet klinikai adjunktusává nevezték ki 1947-ben.

Hungarian Society for Infection Control