DÍJAINK, DÍJAZOTTAINKMIT KONFERENCIA LEGSIKERESEBB ELŐADÁSAINAK DÍJAZOTTJAI


díjakdíjakdíjak 3A Magyar Infekciókontroll Társaság 2001-tól díjazza az adott konferencián elhangzott legjobb előadásokat Dr. Kende Éva-díjjal, Prof. Losonczy György-díjjal, bögre-díjjakkal és amerikai-díjjal. A Dr. Kende Éva-díjat a legjobb szakdolgozói, a Prof. Losonczy György-díjat a legjobb orvosi előadás kapj. A Bögre-díjakat és az Amerikai-díjat (pénzbeli jutalom a minnesotai APIC - Association for Professionals in Infection Control and Epidemiology szervezet jóvoltából) a magas színvonalú előadást prezentálók kapják.

Siófokon, 2015. április 16–17-én megrendezett Magyar Infekciókontroll Társaság XVII. Kongresszusán az előadások értékelése eredményeképpen az alábbi díjak kerültek kiosztásra: 

  • Prof. Losonczy György-díjat Dr. Rákay Erzsébet kapta.
  • Dr. Kende Éva-díjat Tóth Lajos kapta.
  • Bögre-díjat Szigeti Brigitta, Tóth Andrea, Csima Zoltán, Dr. Patyi Márta, Dr. Böröcz Karolina, Dr. Bartakovics Mónika és Dr. Hankovszky Péter kapott.
  • Amerikai-díjban részesült Dr. Knausz Márta és Kőváriné Bajor Éva.
Gratulálunk a díjazottaknak!
KÜLDETÉS ÉS TÖRTÉNET

PROF. DR. LOSONCZY GYÖRGY

(Érsekcsanád, Pest-Pilis-Solt-Kiskun m. 1919. IX. 12. Szeged, 2003. X. 19.) gyógyszerész, orvosdoktor, egyetemi tanár 

A Pázmány Péter Tudományegyetemen 1941-ben gyógyszerészi, 1947-ben orvosdoktori oklevelet szerzett. Közben 1945-1949 között a Gyógyszerészek Jóléti Alapjának elnöke és a Népjóléti Minisztérium Gyógyszerészeti Osztályának vezetője (1945-1947) volt. Az Országos Közegészségügyi Intézet klinikai adjunktusává nevezték ki 1947-ben.

Hungarian Society for Infection Control